Különleges hangulat

2022.08.22. 08:00

Csillagszóróval ünnepelték az államalapítást Ajkán

Szép látványt nyújtott és különleges hangulatot teremtett, amikor csillagszórót gyújtottak a fiatalok és a családok Ajkán, a Csónakázó-tónál lévő teraszon augusztus 20-án késő este.

Kovács Erika

Csillagszórót gyújtottak a fiatalok és a családok Ajkán augusztus 20-án késő este, így emlékeztek az államalapításra

Fotó: Gyarmati László

Kupovics László rendezvényszervező azt mondta, már rég eltervezték, hogy csendes csillagszórózással ünneplik meg az államalapítást. Aki érkezett hozzájuk, mindenki kapott egy csillagszórót, amit aztán később együtt, illetve aki akarta, külön is meggyújthatott. Ezzel is tisztelegtek Szent István személye és az ünnep előtt, a hagyomány, illetve gyermekkoruk kedves ünnepi emléke felelevenítésével. 
A különleges esten ezzel a csendes és közös mozzanattal a tiszteletet, az emlékezést, a magyarságtudatot és a hagyományőrzést helyezték harmóniába egymással. 

Fotós: Gyarmati László

A fiatalok, illetve a családok azt mondták, szívesen gyújtottak meg egy-egy csillagszórót, mert így igazi ünnepi hangulat uralkodott a helyen, ahol különlegessé varázsolták az augusztus 20-i ünnepet. Másfelől az állatokat sem zavarták vele, és a környezetet sem károsították.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában