Megijesztett tiszt

2022.08.25. 12:00

Díjazták a tapolcai katonatörténetet

A Honvéd Kulturális Egyesület (HKE) és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) által kiírt Vidám katonatörténetek című pályázaton sikerrel indult a Tapolcai Honvéd Bajtársi Egyesület elnöke, Nacsa Ferenc.

Tóth B. Zsuzsa

Nacsa Ferenc (jobbról) írását elismerte a Honvéd Kulturális Egyesület és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

A nyugállományú törzszászlós egykori katonaélményeiből merítve írta meg A megijesztett egységügyeletes tiszt című történetet, amelyet kiemelkedőnek minősítettek, ezért pályadíjban részesítették a bírák.
Nacsa Ferenc elkötelezettségét, munkáját már több alkalommal elismerték országosan, ez év januárjában Tóth Zsigmond-díjat vehetett át, májusban pedig a Honvédelemért kitüntető cím arany fokozatát vehette át Budapesten, a Stefánia Palotában.
A Vidám katonatörténetek című pályázattal a kiírók olyan személyes katonatörténetek megírására buzdítottak, amely a pályázó életének, mindennapjainak személyes emlékeként betekintést nyújt a sokszor emberfeletti teljesítményt, kitartást igénylő katonai szolgálat vidám, néha groteszk világába. A pályázatot 2022. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából hirdették meg, az eredményhirdetést a Magyar Honvédelem Napján tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában