Modern városok program

2022.08.24. 19:59

Forgalmas útszakaszok újulnak meg Veszprémben

A város több pontján folynak útépítési munkálatok vagy a felújítást megelőző vízvezeték-rekonstrukció.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a Modern városok programban közel ötmilliárd forint keretösszeg áll az önkormányzat rendelkezésére utak korszerűsítésére. A beruházássorozat részeként több utca felújítása befejeződött már, jelenleg a Jutasi úton – az Erdész utca és a buszpályaudvar közötti szakaszon –, a Horgos utcában és a Völgyhíd téren folynak útépítési munkák, míg Kádártán vízvezeték-rekonstrukciót végeznek a Győri utcában. 
– A Jutasi úton a járda bontása és az új járda ágyazatának építése van folyamatban. A Horgos utcában a közműfedlapok cseréjét és átépítését végezzük. A Völgyhíd téren készül az aszfalt kopóréteg, a járdán elbontjuk a régi térkőburkolatot. Kádártán a Győri utcában ivóvízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végeznek a szakemberek – mondta el kérdésünkre Hegyi László, a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. területi főmérnöke. 
Az útfelújítások idején kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásokra, forgalmirend-változásra kell számítania az autósoknak. Hegyi László ennek kapcsán elmondta, a Horgos utcát lezárták a Bem József és a Virág Benedek utcák között. A többi munkaterületen sávszűkítéseket vagy sávzárásokat alkalmaznak, a megengedett sebesség pedig legfeljebb 30 kilométer per óra. A területi főmérnök hozzátette, a Horgos utcában várhatóan augusztus és szeptember fordulóján fejeződnek be a munkálatok, míg a Jutasi úton és a Völgyhíd téren folyó kivitelezéssel a tervek szerint szeptember végére készülnek el. 

A szakember érdeklődésünkre közölte azt is, rövidesen a Zrínyi utcának az Egry úti óvodához vezető zsákutcai szakaszán és a Cholnoky utcában kezdődhetnek meg útfelújítási munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában