Olvasónk írja

2022.09.02. 08:00

Zirci diákok iskolakezdését támogatja a német nemzetiségi önkormányzat

Évről évre nagy terhet jelent a családoknak a gyerekek iskolakezdése. A tankönyvek, tanszercsomagok megvásárlása komoly fejtörést okoz a szülőknek.

Hédl Evelin, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Fotó: Müller Anikó Hanga

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat tavalyi kezdeményezésére idén is megszavazta a zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába járó, német nemzetiségi tagozaton tanuló diákok tanszerköltségeinek támogatását. 
Tavaly a papírbolt által összeállított kisebb tanszercsomagot kaptak a tanulók, melyben füzetek, írószerek voltak. Több negatív kritika után idén az ajándékutalvány mellett döntöttünk. Az önkormányzat igen alacsony éves bevételéből tanulónként 2000 forinttal tud hozzájárulni a diákok szüleinek költségeihez, melyet a zirci papírboltban vásárolhatnak le szeptember 30-ig. 

166 diák iskolakezdését támogatja a német nemzetiségi önkormányzat
Fotós: Müller Anikó Hanga

Az általános iskolában jelenleg 166 tanuló jár német nemzetiségi tagozatra, de bízunk abban, hogy jövő évben ez a létszám emelkedik. Fontosnak tartjuk, hogy a német nyelvet már egészen kisgyermek korban kezdjék el a gyerekek tanulni, ugyanis a továbbtanulásnál, az Erasmus-programban vagy külföldi munkavállalás során, esetleg egy családi külföldi nyaralás alkalmával a német nyelvet hasznosítani tudják.

Hédl Evelin,
a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában