Közlekedés

2022.10.11. 13:00

Húsz perc alatt tettünk meg egy 1 kilométeres szakaszt a 8-as úton (videó)

A város szinte minden főbb útján felújítások zajlanak, ezért megpróbáltunk az Almádi út felől a 8-as úton, a vámosi kereszteződés felé, a belvárost kikerülve gyorsabban eljutni a Házgyári útra.

Napló

A meglepetés akkor ért minket, amikor elhagytuk az állatkerti behajtót: ismeretlen okból álló, végeláthatatlan kocsisorba ütköztünk. Szemből szakaszosan jöttek járművek, a mi sorunk is néha elindult, haladt 200 métert, majd újra megállt. Semmilyen tábla nem jelezte, hogy útépítés zajlana a közelben. Vagyis inkább a távolban, mert öt lámpát kellett kivárni, mire egyáltalán meglátszott, hogy mi történik: a Séd-völgyi behajtótól fél pályán lezárták az utat. Végül 7 piros lámpa után zöld utat kaptunk, és elindulhattunk. Egy-két narancssárga ruhás munkás és teherautó állt a lezárt szakaszon, munkavégzésnek nyomát nem láttuk. A lezárt szakasz után látszott, hogy hosszú kocsisor várakozik szemből is. Nem tudjuk, meddig tart ez a lezárás, de az biztos, hogy ezt a szakaszt a jövőben elkerüljük.

Na de akkor mégis, merre menjünk?

Tegnap délután az északkeleti útgyűrűn, a Lidltől a Tesco felé haladva szintén kocsisorba ütköztünk, a várakozók közül többen visszafordultak.

Úgy tűnik, a teljes város elesett, szinte semerre nem lehet már közlekedni: javítják a Jutasi, a Cholnoky utat, az Almádi úti körforgalomtól az egyetem utca felé vezető utat, az Óvári Ferenc utcát, és a viadukt környékén sem végeztek még... és ezek csak a legforgalmasabb utak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában