Litért és Sólyt összekötő

2022.10.09. 13:00

Korszerűbb, és biztonságosabb úton közlekedhetünk

A Litért és Sólyt összekötő 2,9 kilométernyi útszakasz újult meg a Területfejlesztési Operatív Program részeként bruttó 404 millió forintból.

Juhász-Léhi István

Kitűnő minőségű lett a sólyi út Fotó: Pesthy Márton

 

 

Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője a helyszíni bejáráson elmondta, két fontos célt tűztek ki Királyszentistván és Sóly vezetésével: az egyik a kerékpárút megépítése Litér és Királyszentistván között, ami elkészült és át is adták, míg Sóly hosszú ideje a belterületi út állapotán szeretett volna javítani. A képviselő hozzátette, választókörzete egyik legrosszabb minőségű útjáról beszélünk – mára múlt időben. Egyértelmű volt, hogy nagy szükség van a mára elkészült beruházásra, amivel korszerűbb és biztonságosabb úton haladhatnak az erre közlekedők. Ráadásul egy része belterületen halad, így a megújult burkolat a település belterületének összképén is jelentősen javít.

Kőszegi Ilona, Királyszentistván polgármestere azt emelte ki, hogy nemcsak a helyiek és a környező településen élők életminőségét befolyásolja a megújult aszfaltcsík, hanem az erre vendégként érkezőkét is, ráadásul a közlekedés biztonságán is javít. Ez az út szerinte hidat képez a két település, Királyszentistván és Sóly lakosai között. Hangsúlyozta: egy út addig életképes, amíg használják.

Kaptur József, Sóly polgármestere azzal kezdte, hogy a megye „legjobb útja” készült el, ami nagyban köszönhető a kivitelező hozzáállásának, amely példaértékű volt. Hozzátette, mivel évekkel korábban megszűnt a vonatközlekedés a környéken, számukra Berhidáról Veszprémbe a tömegközlekedést a busz jelenti, ezért nagy könnyebbség az új út. Ez utóbbi viszont nagyobb sebességre sarkall egyes sofőröket, ezért kérik, tartsák be az erre közlekedők a sebességhatárokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában