Mérföldkő a város életében

2022.10.27. 20:00

Lezárult az ajkai bölcsőde fejlesztése

Az Ajka Városi Bölcsőde csaknem kétéves fejlesztése zárult le azzal, hogy október 27-én birtokba vehették a kisgyermekek és gondozóik a három terasz felújított burkolatát, a megújult konyhát, a vasalószoba és mosókonyha kibővült bútorzatát.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Az átadáson Dorner László alpolgármester köszöntőjében megfogalmazta, hogy az épülő és szépülő város ismét egy mérföldkőhöz érkezett. A gyermekintézmény épületének bővítéséhez és fejlesztéséhez  az Európai Unió 251 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. A projekt 2020. január 1-jével indult. A bölcsőde 2021 őszén új, akadálymentes épületszárnnyal bővült, amelyben két csoportszoba, kiszolgálóhelyiségek kaptak helyet, így a férőhelyek száma  98-ról  126-ra emelkedett, míg azalkalmazotti létszám 2021 őszén 4 kisgyermeknevelő és 1 dajka munkatárssal egészült ki. 
A projekt során kiemelt figyelmet fordítottak az energiatakarékosságra, az új szárny a mai szabványoknak megfelelő szigeteléssel épült, továbbá megújult a gépészeti rendszer, az épületre napelemek kerültek, így a fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen csökkent az áram- és a távhőszámla. 
Johanideszné Szőllősi Veronika Virág köszönetet mondott az önkormányzatnak a támogatásért, ugyanis csak esztétikus, biztonságos környezetben lehet minőségi gyermekgondozást folytatni. 
A város önkormányzata által működtetett intézményben a beruházást – közbeszerzési pályázat nyerteseként – a városi tulajdonú AVÉP Kft. végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában