Ünnep

2022.10.28. 20:00

Temetői nyitvatartás és biztonság Tapolcán és Ajkán

Tapolcán a Régi és az Új temetőben egyaránt hosszabb a nyitvatartás a hétvégén, reggel hét óra és este 20 óra között látogathatók, sőt, gyalogosan akár éjszaka is – tudtuk meg Dobó Zoltán polgármestertől.

Tóth B. Zsuzsa, Tisler Anna

Fotó: Penovác Károly/Napló

Emellett megnövelték a hulladéktárolók számát, és azokat soron kívül is ürítik, ha szükséges. A polgárőrség és a rendőrség egyaránt fokozott szolgálatot tart mindkét helyen ezekben a napokban.

Egész nap nyitva vannak a temetők

Ajkán a temetőkbe hétfőtől, október 24-től november 3-a, csütörtökig engedély nélkül be lehet hajtani gépkocsival, a sírkertek egész nap nyitva vannak.  Tuboly Józsefről, a belvárosi régi és új, valamint az alsócsingeri temetőt üzemeltető Ajkai Temető Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy november elsején a ravatalozóknál egy munkatársuk segít azoknak, akik nem találják hozzátartozók sírját, az iroda délután 2 és 6 óra között tart nyitva. 

A polgárőrök szombattól kedd éjszakáig az összes temetőnél járőrszolgálatot látnak el, hogy vigyázzanak a megemlékezők biztonságára és a parkolókban álló gépkocsikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában