"Szükségünk van rájuk"

2022.11.13. 08:00

A szépkorúakat ünnepelték Somlóvásárhelyen

Élettapasztalat, bölcsesség, türelem és elfogadás – ezekkel a tulajdonságokkal bírnak a közöttünk élő szépkorúak, Somlóvásárhelyen is ünnepelték őket.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Covid-világjárvány és a háború idejét éljük, de hinnünk kell abban, hogy ez a szörnyű időszak hamarosan véget ér. Kitartóan kell küzdeni családunkért, magunkért, egészségünk védelméért, de ebben a küzdelmes időszakban sem feledkezhetünk meg a község idős tagjairól sem. Ez a nap róluk szól, ünnepeljünk, hogy érezzék szeretetünket, megbecsülésünket, kifejezhessük hálánkat és azt, hogy szükségünk van rájuk és arra az élettapasztalatra, bölcsességre, türelemre, elfogadásra, amivel csak ők rendelkeznek – fogalmazott köszöntőbeszédében Somlóvásárhely polgármestere, Marton Zsolt. A külsőségek világát éljük, és közben megfeledkezünk olyan emberi tulajdonságokról és értékekről, melyek éppen az idő előrehaladtával alakulnak ki, mint a derűs életszemlélet, a bölcs világlátás, a tengernyi tapasztalat, a türelem, a kitartás, és talán a legfontosabb, a hit. Ezek mind-mind olyan tulajdonságok, amelyeket csak az életkor előrehaladtával lehet megszerezni, magunkévá tenni. Ezekre az emberi értékekre hatalmas szüksége van a mai kor társadalmának – zárta gondolatait a polgármester.
Az ünnepi beszédet a Lyra énekegyüttes dalcsokra és Derzsi György színművész Szerelmem, Sárdy című egyfelvonásos operettestje követte. Az ünnepségen a település minden szépkorú lakóját meleg vacsorával, üdítővel és borral kínálták a szervezők. 
A talpalávalót a vacsorához és az azt követő tánchoz Kovács Gábor zenész szolgáltatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában