Készülődés

2022.12.19. 19:00

Arácsi karácsony: ünnep gyerekekkel

Szép ünnepi műsorral köszöntötték a karácsonyt Balatonfüred arácsi városrészén, a tájháznál december 18-án, vasárnap az Arácsért Alapítvány és Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. (Füredkult) szervezésében és a Miniszterelnökség, valamint Balatonfüred önkormányzata támogatásával.

Kovács Erika

– Karácsonykor Krisztus születését ünnepeljük a vallási közösségekben, a világi körökben pedig az öröm, a szeretet, a békesség jut eszünkbe az ünnepről – mondta Kovács Örs, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Méltatta a kitűnő arácsi közösséget, aminek kapcsán kiemelte, hogy a helyi polgárokban egyaránt megtalálhatóak a katolikus és a református gyökerek. – Ahol közösség és hit van, ott jövő is lesz – fogalmazott, majd köszönettel szólt a Füredkult, a Református Asszonykör, a felkészítő pedagógusok, hittanoktatók, valamint az alapítvány önkénteseinwk munkájáról. 

A köszöntő után Molnár Judit, a városrész önkormányzati képviselője, az alapítvány kuratóriumi tagja meggyújtotta az adventi koszorún az utolsó gyertyát, amely a szeretetet jelképezi. A karácsonyi ünnep alkalmából a balatonfüredi Krisztus király plébánia hittanosai szép műsort adtak, majd betlehemes játékot láthattak a megjelentek a Csillagkert Balatonarácsi Református Óvoda előadásában. A Balatonfüred Néptánc Együttes közreműködésével bemutattak egy pásztorjátékot is, amelyet Novák Péter színművész tanított meg a fiataloknak. 

Az ünnepség után a református templom kertjében szeretetvendégségre hívták az embereket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában