Késő estig korcsolyázhattak

2023.01.07. 20:38

A veszprémiek megszerették a jégcsarnokot (galéria)

A veszprémi Jégcsarnok második éve kiemelt helyszíne a Jégpályák éjszakája elnevezésű országos rendezvénynek. Szombaton délután két órától egészen este fél 10-ig várják programokkal a korcsolyázókat.

Juhász-Léhi István

Sokan részt vettek a programon

Fotó: Penovác Károly/Napló

Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégsport Egyesület elnöke, szakmai igazgatója még az esemény előtti pillanatokban nyilatkozott a Naplónak. - Ez a nap számunkra is nagyon különleges - fogalmazott. - Azt várom, hogy minél többen jönnek majd korcsolyázni.

Kérdésünkre beszélt arról is, hogy a veszprémiek megszerették a jégcsarnokot.

- Amit mindig nagyon jó látni az az, hogy családok jönnek, pici gyerekekkel érkeznek, és a jégdiszkóra a fiatalok nagyon nagy számban érkeznek - fogalmazott Máhl Krisztián. - Mondhatni kortól függetlenül mindenki megfordul a pályán, és tényleg népszerűek vagyunk, ami számunkra nagyon fontos. A jégcsarnok az itt élőké és a környék lakosságáé.

Azt már mi tettük hozzá, hogy már-már éjjel-nappal üzemel a csarnok. Erre a jégpálya vezetője úgy felelt, hogy valóban majd' egész nap dolgoznak a kollégákkal. Iskolaidőben minden délelőtt van koriprogramjuk, ráadásul óvodások és iskolások százait tanítják és tanították korcsolyázni, ami nem véletlenül egy nagyon népszerű program. Ugyanakkor van olyan gimnázium, ahol testnevelés óra keretein belül koriznak a diákok. Mint fogalmazott, az iskolák vetélkednek, hogy kik tudnak náluk korcsolyázni. 

- Reményeink szerint jó idényt tudunk majd zárni - mondta a klub elnöke. - Azon kevés szerencsés jégpályaüzemeltető közé tartozunk, akiknek 2023. december 31-ig van élő szerződésünk, így azon az áron kapjuk az áramot, mint amennyi a válság előtt volt. Természetesen nekünk is nőttek a költségeink, de nem olyan mértékben, ami erősen befolyásolná az életünket. Egy nagyon szoros, és feszes költségvetéssel kell dolgoznunk, de úgy tűnik, április végéig nyitva leszünk. 

Máhl Krisztián hangsúlyozta, amikor a jégpályát annak idején megtervezték a cél egyértelmű volt: energiahatékonyan kell működniük, amennyire lehet. Úgy érzi, hogy gépészeti szempontból jól állnak és minden projektjüket úgy tervezik, hogy azt a leggazdaságosabban lehessen üzemeltetni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában