Két évtizedes múltra tekint vissza

2023.01.02. 14:00

Tavaszi melegben rendeztek újévi forraltbor-főző versenyt Lovason

Lovas Önkormányzatának csapata nyerte a hagyományos újévi forraltbor-főző versenyt, amelyen 11 társaság állt rajthoz vasárnap.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Sárdi Máté polgármester kérdésünkre elmondta, az újévi köszöntő és forraltbor-főző verseny két évtizedes múltra tekint vissza. – Szerencsére most is nagyon sok csapat gondolta úgy, hogy megméretteti magát a versenyen – mondta a településvezető. – Az időjárás nem biztos, hogy optimális egy ilyen versenyre, hiszen 15 Celsius-fok van, de talán a jó idő még több embert fog kicsalogatni a rendezvényre. 

Kérdésünkre, hogy mit vár 2023-tól, így felelt:
– Az elmúlt két évre visszatekintve bizakodó vagyok és jó esztendőt várok – mondta Sárdi Máté. – Reménykedem benne, hogy a háború befejeződik, és a Covid is elmúlik, és minél előbb visszazökkenhetünk a régi kerékvágásba. Ha így lesz, településünk is tudja folytatni a megkezdett fejlődést.
Az idei év kapcsán megtudtuk azt is, hogy a rezsiár-emelkedések ellenére az önkormányzati rendezvényeiket továbbra is megtartják, ám pluszeseményeket nem terveznek.
És hogy szereti-e a forralt bort Lovas polgármestere? Természetesen igen, ám... – Akkor esik jól, ha hideg, hűvösebb idő van – tette hozzá. 

Az eredmények? A versenyre nemcsak helyi csapatok neveztek, hiszen voltak Csopakról is, és olyan csapat is, amelynek tagjai budapesti lakosok, de nyaralótulajdonosok a faluban. Végül 11 csapat nevezett a 2023-as lovasi forraltbor-főző viadalra, amit Lovas Önkormányzatának csapata nyert, második Csikász József lett, míg a bronzot a Patent gárdája érdemelte ki. Boncföldi András – aki vörösborból készítette a nedűt – közönségdíjas lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában