EKF2023

2023.02.20. 17:30

Bemutatták a Várbörtön Múzeum fejlesztési terveit

Támogató nyilatkozatban fogadta el a Veszprémi Törvényszék elnöke a Várbörtön Múzeum megújításáról szóló terveket a napokban.

Napló

Látványterv Forrás: VEB2023 EKF

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban lehetőség nyílik a Veszprémi Törvényszék épületében található Várbörtön Múzeum nagyszabású megújítására. Ennek érdekében a Veszprémi Törvényszék mint a várbörtön vagyonkezelője és a veszprémi önkormányzat haszonkölcsön-szerződést kötött, amellyel az egykori várbörtön mínusz harmadik szintje az önkormányzat használatába került. Az átadott épületrész műszaki felújítása hamarosan megkezdődhet – írta közleményében a Veszprémi Törvényszék. 

Hozzátették, a múzeum megújításának következő lépéseként a Veszprém–Balaton 2023. Zrt. tartalomfejlesztői csapata a napokban bemutatta a megújítani tervezett kiállításról készített prezentációt. Némethné Szent-Gály Edit, a törvényszék elnöke a bemutatott terveket támogató nyilatkozatában elfogadta. Ennek birtokában írja ki a tartalomfejlesztésre vonatkozó közbeszerzési eljárást a projektet koordináló önkormányzati társaság – zárul a törvényszék közleménye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában