Fejlesztés

2023.02.03. 20:00

Korszerűsítik a közvilágítást Sümegen

A közvilágítás korszerűsítése és a hálózatbővítéséhez szükséges közbeszerzési eljárás megindítása is napirendre került a legutóbbi képviselő-testületi ülésen Sümegen.

Szijártó János

Februári sümegi látkép a várból. A képviselő-testület településfejlesztési döntéseket is hozott és az idei költségvetésen dolgozik Fotó: Szijártó János

Amint azt Végh László polgármestertől megtudtuk, foglalkoztak az 1-es számú gyermek háziorvosi körzetre vonatkozó teendőkről, mivel az eddig ott praktizáló orvos nyugdíjba megy. Szó esett többek között az óvodai beiratkozásról, de településfejlesztési  döntéseket is hozott a testület az északi városrész csapadékvíz-elvezetése kapcsán. Erre egyébként 485 millió forintos pályázati támogatást nyert a település. A képviselők az ülésen tárgyaltak még a közvilágítás korszerűsítéséhez és a hálózatbővítéséhez szükséges közbeszerzési eljárás megindításáról. Ezzel együtt a testület elé került a Kisfaludy Sándor Emlékház felújításának előkészítése című pályázat több eleme és a Sümeg Városi Sportegyesület támogatása is. Az egyesület a képviselők döntése alapján az első félévre megkapta az önkormányzati támogatást. Végh László polgármester hozzáfűzte, folyamatosan dolgoznak a testület és a bizottságok tagjai az idei év költségvetésének elkészítésén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában