Okos ötlet

2023.03.02. 16:00

Devecserben is kupakokból lesznek jótékony forintok

Mennyit ér a szívekben gyűjtött jótékonyság? címmel nemrégiben megkérdeztük több olyan település közösségét, ahol fémszívekbe dobják a műanyag kupakokat, hogy mennyi gyűlt össze nekik így ebből az újrahasznosítható anyagból, és mire fordították az érte kapott pénzt.

Rimányi Zita

A csesznekiek és a kisapátiak is beteg gyerekeket nevelő, rászoruló családokat támogattak vele eddig. Devecserben ez hasonlóképp működik. Cikkünk nyomán Váti Ferenc írta meg, hogy városában szintén úgy tartják, ez egy okos ötlet és nemes célt szolgál. Ezért ő is gyűjti a kupakokat, nem a szemétbe dobja a palackokról lekerülő tetőket. 

A devecseri kupakgyűjtő az óvoda közelében található, pár napja is sok műanyag volt benne
Forrás: olvasó

"A devecseri önkormányzat az Amatőr Rally Sportegyesület támogatásával az óvoda közelében állított fel 2021-ben kupakgyűjtő szívet, Fodor István készítette. A bele kerülő kupakok értékesítéséből befolyt összeggel a helyi beteg gyerekek gyógyításának költségeihez járulnak hozzá" – írta olvasónk, és elmondta, pár napja fotózta le, akkor is csaknem tele volt.

Duplán tesz jót, aki így jár el a vizes-, az üdítős-, a gyümölcsleves, a mosóporos és a tusfürdős flakonok kupakjai esetében: így nem a szeméthegyeket növelik, rekeszek lesznek belőlük, a feldolgozó által fizetett forintok pedig jótékony célokat szolgálnak. Fémszívekben gyűlnek a kis színes műanyagok országszerte, számos helyen található ilyen vármegyénkben. Kíváncsiak vagyunk, hol mennyire vált be ez a támogatási mód, kihasználják-e a lehetőséget a lakosok. Aki tud vármegyénk más településén ilyen vagy hasonló jótékony, környezetvédő helyi kezdeményezésről, jelezheti azt lapunknak a [email protected] e-mail-címen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában