Szerzetesek találkoznak a szentatyával

2023.04.27. 18:00

Bakonybéliek a pápalátogatás eseményein

A bakonybéli bencés atyák közül négyen részt vesznek a pápa háromnapos magyarországi látogatásának azon az eseményén, melynek keretében a szentatya szerzetesekkel találkozik – tájékoztatta lapunkat a Szent Mauríciusz Monostor.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Megtudtuk azt is, hogy a bakonyi falu egyházközségének ifiközösségéből többen szombaton mennek Budapestre Ignác testvérrel, hogy azon a rendezvényen ott lehessenek, amelyen a katolikus egyházfő fiatalokhoz intézi szavait. Vasárnap, amikor a Kossuth téren celebrál szentmisét, Bakonybélből a helyi egyházközség szervezésében többen busszal együtt utaznak a fővárosba a szertartásra, a zarándokcsoportban szerzetesek és lakosok lesznek, utóbbiak minden korosztályból, a gyerekektől az idősekig. Még a fiatalok is úgy érzik, lehet, hogy ez az egy lehetőségük adódik arra életükben, hogy pápát élőben lássanak, halljanak, azt gondolják, hogy Ferenc pápa megnyilatkozásainak, karizmájának, jelenlétének olyan hatása van, amit élőben érdemes megtapasztalni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában