Tudomány

2023.04.20. 18:52

Díjeső hullott a 36. OTDK FiFöMa zárógáláján

A 36. OTDK 2023-ban 16 tudományterületi szekcióban került megrendezésre. A Fizika, Földtudományok és Matematika (FiFöMa) szekció megrendezését a Pannon Egyetem három kara (Mérnöki Kar, Gazdaságtudományi Kar és Műszaki Informatikai Kar) vállalta.

Horváth Virág

Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László

A zárógálán Imreh Csanád díjat adtak át Dr. Nagy Gyulának, a Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar egyetemi adjunktusának, kimagasló és tiszteletet érdemlő középiskolai tehetséggondozó tevékenységének elismeréséül pedig Barocsai Zoltánt, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium pedagógusát díjazták.

Összesen 279 OTDK pályamunka érkezett be, amelyből 42 első, 44 második és 6 harmadik helyezett született.
A díjazottak a Pro Scientia Társaság díjával, a Doktoranduszok Országos Szövetségének jutalmával, a Magyarhoni Földtani Társulat felajánlásaival lettek gazdagabbak. Emellett részévteli lehetőséget kaptak a magmás- és metamorf kőzettan, geokémia tagozaton a szeptemberben megrendezendő Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlésen, az őslénytan, történeti földtan tagozaton a májusban megrendezendő Őslénytani Vándorgyűlésen, illetve az ásványtan és tereptan tagozaton a Balaton-felvidéken nyáron megrendezésre kerülő Összegyetemi terepgyakorlaton.

Tárgyi jutalommal az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Nyelvtanoda Kft., illetve az EFOTT és a Pannon Egyetem járult hozzá. 
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) egy országos fórum a felsőoktatási intézmények legkiválóbb, hallgatói intézményi konferenciákon már minősített tudományos és művészeti eredményei számára. A rendezvény célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat. A fórumon való részvétel segíti a kutatómunkában való további elmélyülést, ösztönzi a doktori képzésekre történő jelentkezést.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában