Egyre nagyobb a csapat

2023.04.24. 20:00

Élményautózásra vitték a fiatalokat (videó)

A Land Rover Túra Egyesület (LRTE) idén újra kirándulni vitte terepjáróival az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (Éfoész) nappali intézményeiben gondozott fogyatékkal élő fiatalokat.

Tóth B. Zsuzsa

A Land Rover Túra Egyesület idén több mint száz fiatalt vitt kirándulni a terepjárókkal

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Lapunknak Hatalyák János, az egyik ötletgazda nyilatkozott arról, hogy néhány évvel ezelőtt másodmagával keresett befogadóhelyet a programnak. 

– Az Éfoész örömmel fogadta a lehetőséget, igaz, az utóbbi két évben a járvány miatt kimaradt az autózás. Korábban három éven át itt voltunk minden tavasszal, nagyjából harminc gépkocsival. Önszerveződő közösségi csoportunk egyre több tagot számlál és évről évre több eseményt szervez. Immár 24 éve minden szeptemberben országos találkozónk van, közös gurulásokon veszünk részt szilveszterkor. Örülök, hogy egyre nagyobb a csapat, és jólesik, hogy évről évre többen áldoznak időt és pénzt arra, hogy élményt adjunk a gyerekeknek. Idén 42 gépkocsival jöttünk, sosem voltunk még ennyien. De a jótékonykodás közel áll hozzánk. Volt példa arra is, hogy az egyesület tagjai néhány óra alatt több százezer forintot gyűjtöttek tüzelőre egy Somogy megyei családnak, amelyben árva gyerekek nevelkedtek. Sőt, azóta is figyelemmel kísérjük a gyerekek életét.

Horváthné Somogyi Ildikó, az Éfoész megyei elnöke örömét fejezte ki, hogy Tapolcáról és a környékből immár több mint száz értelmileg sérült embernek szereznek felejthetetlen élményt a Land Rover Túra Egyesület tagjai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában