Családi nap

2023.05.21. 19:00

"Egy kisebb csoda ez a közösség"

A Kálvin János parkban rendezte meg szombaton a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület hagyományos családi napját és főzőversenyét.

Juhász-Léhi István

A Kálvin János parkban rendezte meg szombaton a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület hagyományos családi napját és főzőversenyét

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Strenner Zoltán önkormányzati képviselő megnyitójában elmondta, az önkormányzatnak fontos, hogy olyan közösségi tereket létesítsen, ahol az emberek össze tudnak jönni. A rendezvény helyszíne egy ilyen park. Felidézte, hosszú évekkel ezelőtt Molnár Roland, a VVHHFE elnöke megkereste az egyesület ötletével. Ott volt a kezdeteknél, és nagyon örül, hogy még mindig működik a közösség.

– Valamit elkezdeni egy dolog, ám ennyi éven keresztül, ilyen lendülettel működni az egy kisebb csoda – fogalmazott. Szerinte azért működik mindez, mert családként tekintenek rá az egyesület tagjai. 

Mészáros Péter a Pannon Egyetem képviseletében köszöntötte a megjelenteket. Azzal kezdte, hogy az intézmény is egy nagy családként érkezett az eseményre. Ők és az egyetemmel kapcsolatban lévő csapatok azért jöttek a családi napra, mert segíteni szeretnének. 

Az egyesület elnöke, Molnár Roland beszédében elmondta, az egyesület ebben az évben mérföldkőhöz ért, hiszen ötéves a főzőversenyük, ugyanakkor 15 éves fennállásukat ünneplik. Megköszönte az alapítóknak, az akkori és a jelenlegi elnökségnek, tagoknak és támogatóknak a munkát és segítséget, majd átadták az idei Carlos-díjakat, ami azoknak jár, akik "kimagasló és áldozatos munkájukkal" segítették a VVHHFE-t. 

A rendezvényen más mellett volt alakformáló edzés, kangabemutató, néptánc, fociverseny, taekwondo-bemutató, és modern tánc is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában