A rendezvénynapokat leszámítva ingyenes

2023.05.19. 14:00

Ingyenes parkolás Veszprém belvárosában

Több mint 90 férőhellyel üzemel már a Gyárkert melletti parkoló, amely a rendezvénynapokat leszámítva egyelőre ingyenesen használható.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos

Mint ismert, a régi vasútállomás épülete mögötti murvás-gödrös területet az autósok korábban is parkolóként használták. Az ingatlanon tavaly november végén indultak el a munkálatok, és készült el az aszfaltozott parkoló. A Gyárkert és a parkoló területe az önkormányzat tulajdonában van, vagyonkezelője pedig a Veszprém 2030 Kft., tudtuk meg a társaságtól. 

Fotó: Nagy Lajos

A területet jelenleg a VOLT Produkció Kft. bérli. A területen húsz férőhelyes kerékpártároló kapott helyet, valamint 93 parkolóhelyet alakítottak ki, amelyek közül négy mozgáskorlátozottak számára áll rendelkezésre, míg két hely az elektromos autóknak van fenntartva. A parkoló a Gyárkert rendezvénynapjait leszámítva ingyenesen használható, mondta el Nagy Henriett, a VOLT Produkció marketing és kommunikációs vezetője. Hozzátette, a rendezvénynapot megelőző délutántól korlátozzák a behajtást, és lezárják a parkolót, hogy az eseményre érkező előadók, közreműködők használhassák azt, míg a fennmaradó, korlátozott számú helyet a parkolójegyet vásárló vendégek vehetik igénybe. A rendezvények másnapján tíz óráig tart a lezárás, ezt követően újra ingyenesen lehet parkolni a területen. Nagy Henriett megjegyezte, a Gyárkert Kultúrpark kiszolgálására több parkoló áll rendelkezésre Veszprémben, a legközelebbi a Balaton Plazában mintegy 400 férőhellyel. Úgy tudjuk, a terület ősszel visszakerül a Veszprém 2030 Kft.-hez, és ezután válhat a városi parkolási rendszer részévé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában