Rajongók csatlakoztak a ritmusbajnokokhoz a falunapon

2023.06.11. 19:00

Csak pár új trükköt tudott mutatni a séf a nagyesztergári lángossütőknek (videó)

Cigánykerék a színpad előtt – egészen apró rajongók csatlakoztak a helyiek sikeres csapatához, a számos bajnokságról díjakat hozó nagyesztergári Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület tagjaihoz, akik több korszak ismert dallamaira adtak műsort, bepillantást produkcióikba.

Rimányi Zita

Lángos baracklekvárral, szarvasgombával, tökmaggal és egészen hagyományosan – mindegyik változatból sok elfogyott a nagyesztergári falunapon

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Ez volt az egyik leglátványosabb része a Nyárköszöntő Lángosvendégség és Nemzetiségi Napnak. 

Szirbek Tiborné polgármester lapunknak elmondta, hogy a délutáni programokon több mint ezren megfordultak. Büszke arra, hogy a szűrővizsgálatokat sokan igénybe vették, s arra is, ami szintén a helybeliek egészségtudatosságát, egymásra figyelését bizonyítja, hogy a falunap előtti napon kistelepülésükön huszonheten adtak vért. 

S ha már lángosvendégség, megoldották a szervezők, hogy ne csak a helyi asszonyok adjanak ízelítőt híres lángoskészítő tudásukból, hanem mondhatni továbbképzésben is részesülhessenek. Az önkormányzat meghívta Marton János séfet, aki tévéműsorokból lehet ismerős, láthattuk a TV Paprikán, az RTL Klub reggeli adásaiban és az Ide süss! versenyben cukrásznak csapott fel. Ezúttal sem hazudtolta meg vonzódását a desszertekhez, mert baracklekvárral, édesen is tálalt lángost, emellett szarvasgombával és tökmaggal ízesítette nemzeti értéknek számító finomságunkat. Ebből az egyszerű ételből a szakember szerint nehéz különlegeset tálalni, de épp azért annyira ismert, mert egyszerűen jó. 

A séf csak pár új trükkel tudta gazdagítani az esztergáriak ismereteit, ugyanis eddig is rendre nagyon jóízű lángosokkal lepték meg vendégeiket, készítettek jó párat eddig is, sokak örömére, közösségi ünnepekkor nagyobb mennyiségben. A szakácsmester megerősítette őket abban, hogy az olajban, zsiradékban kisütés régi bevált módszerén nem érdemes változtatniuk és a tészta előkészítésén se, viszont változatosabb hozzávalókkal kiegészítve az alapanyagaikat egészen különleges ízélményt érhetnek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában