Apróságok álltak tűzoltónak

2023.06.05. 09:00

Füstsátorpróbára rengetegen boldogan jelentkeztek Zircen

Roncsautó, füsttel teli sátor állt a füvön, vészhelyzet mégsem volt, csak a tűzoltók szemléltették apró rajongóik kedvéért, hogyan gyakorolnak és más élmények, játékok is várták a kisebbeket a zirci gyereknapi programokon.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Védőöltözet vettek magukra, ugyanis a tűzoltók jellegzetes ruhájának, sisakjának kisebb méretű változatai álltak rendelkezésükre és azokban bátran nekivágtak a kihívásnak a gyerekek: eltűntek az U-alakú, alagútszerű járat bejáratán, majd hamarosan feltűntek a kijáratánál. A katasztrófavédelem szimulációs gyakorlatokhoz használja ezt a sátrat. Hogyan sikerült az alkalmi tűzoltónak álló apróságoknak újra meg újra ügyesen átjutniuk rajta a sötétben? Megkérdeztük az egyik copfos lányt, aki kuncogva elmondta: amikor még alig gomolygott a füst, kiismerték az útvonalat. A Zirci Önkormányzati Tűzoltóságnak köszönhetően abban is részük lehetett, ami mindig élményt jelent számukra, felülhettek a nagy piros autóra, és az ugrálóvárat szintén használhatták. A Békefi Antal művelődési ház szervezésében változott óriási gyerekparadicsommá az Alkotmány utcai rendezvényterületet, ahol ezúttal még a nagyok eszközeit is kipróbálhatták a kicsik. A délelőtt fő attrakciója az említett tűzoltópróba volt, amit többek közt kerekítő foglalkozás színesített. A délután szenzációjának pedig a furfangos csudavilág játékai számítottak, amit még meseszínház, muzsikálás is kiegészített. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában