Közbringa

2023.06.13. 19:00

Zajlik a próbaüzem, hamarosan megtelnek bringákkal a veszprémi gyűjtőállomások

A V-Bike közbringarendszer hazánk első olyan közösségi kerékpáros rendszere, ahol minden bicikli elektromos rásegítéssel rendelkezik. Előnyeit július elsejétől megtapasztalhatják, akik a város területén a pedeleceket kívánják igénybe venni. Most zajlik a próbaüzem, azonban hamarosan a 100 darab e-bicajjal találkozhatunk városunk 10 gyűjtőállomásán, melyek 150 dokkolóállással rendelkeznek.

Benkő Péter

A gyűjtőállomások készen állnak, elsejétől megtelnek bringákkal a dokkolóállások Fotó: Benkő Péter

A közbringarendszer kialakítása a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés pályázatnak köszönhetően valósult meg, a V-Bike kiépítését két projekt támogatása finanszírozta összesen majd’ 250 millió forintos európai uniós forrás segítségével. Egyik a Szabadságpuszta településrész és Felsőörs közötti kerékpárút beruházása, másik a Márkó-Bánd települések irányába megvalósult kerékpárút építés. A közbringarendszer kialakítása is része a projekteknek, melyek célja a városi kerékpárhálózat fejlesztése, megvalósítására Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata tavaly októberben kötött szerződést. A V-Bike-helyszíneken a kivitelezés és eszközbeszerezés idén május végén befejeződött, a próbaüzem most zajlik. A tesztüzemet a kivitelező végzi, egyelőre még csak ők használhatják a kerékpárokat, hamarosan viszont a lakosság. A rendszer üzemeltetője a V-Busz Kft.

Nézzük, hol épültek meg a gyűjtőállomások a dokkolóállásokkal, azaz hol lesznek a bringák! A belvárosban a SPAR mellett, a Barátság parkban, a Balaton Plázánál, az Állatkert parkolóban, a Rózsa utca 48. számú társasház előtt, a Cholnoky utcai Penny mellett, a Kálvin János parkban, a Kiskuti csárdánál, az Erzsébet sétányon, illetve az Úrkút utcában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában