Helyi közélet

2023.07.17. 15:20

Nyárból a télbe: jeges vízben csobbantunk a Balatoni Jegesmedvékkel

Speciális merülő kádakban, jeges vízbe merültünk a Pribék István tréner vezette Balatoni Jegesmedvékkel Szentkirályszabadján, a Nemzedékek házánál az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Wim Hof-féle légzéssel készültek fel a Balatoni Jegesmedvék a merülésre Fotó: Kovács Erika 

Különleges hangulatot teremtett Pribék István tréner a Balatoni Jegesmedvéknek, ugyanis két, erre a célra alkalmas merülőkád vízébe száz kilogramm jeget tett, amibe alámerültünk. A hideg vízben az ember számára megszűnik a külvilág, mérhetetlen csend veszi körül, csak magára meg a légzésre figyel, aztán a több perces csobbanás semmihez sem fogható frissességet, energiát ad. István a merülés előtt speciális, a hidegterápiában, illetve a jeges fürdőzés előtt alkalmazott Wim Hof-féle légzéssel készítette fel a Balatoni Jegesmedvéket a merülésre, a tökéletes ellazulást, elmélyülést hangtál megszólaltatása is szolgálta. 

Jól jöttek Pribék István tréner bíztató szavai, amikor merültünk Fotó: Balatoni Jegesmedvék

A hidegterápiás csapatépítőn István a finom falatokról is gondoskodott, bográcsban kitűnő csülökpörköltet főztek, hozzá kovászos uborkát kínáltak, mindezt a sportos programhoz illő zene és nagy beszélgetés közben fogyasztottuk el. A jeges merülést augusztus 26-án és szeptemberben is megismételjük, majd kezdődik a fürdőzés a téli Balatonban, amelyen már többször rész vettünk a hideget kedvelő csoporttal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában