Podcast

2023.07.23. 07:00

Tokióból érkezett Veszprémbe az EKF fotográfusának a tárlata

Toroczkai Csabának a Bakony és a Balaton-felvidék tájairól készült fotóiból nyílt kiállítás Veszprémben a Művészetek Háza – Dubniczay-palotában a napokban – a műsor vendége Toroczkai Csaba, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program fotográfusa.

Komaniczki Zoltán

A beszélgetés során Toroczkai Csaba elmondta, a felvételek közös pontja a fény és a természeti környezet kapcsolatának feltárása. Felidézte, a Bakony, a Balaton és a Balaton-felvidék gazdag természeti örökségét ábrázoló képeinek kisebb részét először tavasszal, a tokiói Liszt Intézet kiállítóterében láthatták az érdeklődők, a tárlat teljes anyaga már a Művészetek Háza Veszprém Dubniczay-palota kiállítóhelyén tekinthető meg. Elárulta, hogy a fotózásban a fények változásainak a megörökítését tartja a legfontosabbnak; erre a hajnali, kora reggeli és az esti, akár éjszakai időszakok a legalkalmasabbak - számára nincs jó idő vagy rossz idő, és ahhoz sem ragaszkodik, amit előre eltervez, sokszor enged a spontaneitásnak.  

Toroczkai Csaba
Fotó: Komaniczki Zoltán

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 43. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában