Jótékonysági program

2023.08.27. 15:30

Beagle kutyák randevúztak a Kolostorok és kertekben

Immár negyedik alkalommal rendeztek Országos Beagle Találkozót szombaton Veszprémben, a Kolostorok és kertek területén a Veszprém-völgyben.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, állatvédelmi kormánybiztos az esemény védnökeként nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta, talán véletlen egybeesés, de augusztus 26-a a kutyák világnapja, így nemcsak a beagle-eket, hanem az összes kutyát ünnepelhették. Szót ejtett a felelős állattartás fontosságáról, az állatvédelmi témahétről és az ivartalanítási programról is. Megköszönte a civil szervezetek munkáját, akik a szívüket-lelküket adják az állatvédelemnek. Megígérte, a kormányzat mindig partner lesz a munkában.

Zakar Zelinda, a rendezvény háziasszonya kiemelte: az esemény egy jótékonysági program, ami azt jelenti, hogy az összes bevétel a beagle fajtamentést szolgálja. Utóbbiról beszélgetést is meghallgathattak az érdeklődők szakember útmutatásával, de volt mentőkutyás bemutató, majd egy kutyakozmetikus adott jó tanácsokat az ebtartóknak. 

A találkozó vendége volt Bujáky Miklós ismert veszprémi állatorvos is, aki nemrég megjelent könyvéről mesélt, ugyanakkor megrendezték az elmaradhatatlan kutyaszépségversenyt. Nagy siker volt a tombolasorsolás – a fődíj egy sarudi hétvégi pihenés volt – és a kutyamasszás is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában