Legyél te is emberhalász!

2023.08.04. 18:00

Kálvin parki Kreatív kikötő

Kálvin parki Kreatív kikötő címmel a Kálvin parki református gyülekezet egy hetes rendezvénysorozatot tartott sok-sok önkéntes és általános iskolás korú gyermek bevonásával július utolsó hetében, délutánonként. A sokszínű program közösségi játékokat, önfeledt időtöltést nyújtott a parkba és templomba érkező gyermekek számára.

Forrás: Kálvin János Parki Református Egyházközség

Elkészült a „kikötés” és „megérkezés” legfontosabb eszköze: a hajószínpad, ahol Noé, Jónás és Jézus csodás vizes történeteit adták elő a gyerekek önkéntesek segítségével. A tevékenységeket angol énekek és vidám jelenetek színesítették az angliai Bath-ból érkezett fiatalok vezetésével, tájékoztatta lapunkat Závodi Zsuzsanna, a Kálvin János Parki Református Egyházközség lelkésze. Külön öröm, mondta, hogy a város és lakótelepen élő gyermekek között a Bárczy Gusztáv Általános Iskolából érkezett gyermekeket is köszönthettek.

Gazdag programokban volt része mindenkinek a Kálvin parkban és a református templomban: labirintus séta, krétarajzok, mini színdarab, vizes vetélkedő, focibajnokság, énektanulás angol és magyar nyelven, nyomozó-rejtvényfejtés a hajón, színes kézműves foglalkozások, textil táska nyomdázás, kavicsfestés, karkötő készítés. A labirintust több mint hetven gyermek sétálta körbe, közben a csendbe is egyre beljebb lépve. A nyár elején átadott imalabirintus azt üzente, hogy egy úton haladunk: el lehet jutni a szívünk közepéig, belső önmagunkhoz, Isten szeretetéhez. A legjobb hely, a templomkert kínálkozott erre, ahol a szeretet körében gyűltek össze az általános iskolás gyermekek.

A gyülekezet célja az volt, hogy a városban élő, különböző iskolákból érkezett gyermekek átéljék a közösség örömét, mondta a lelkész. A hajó motívum azt üzente a résztvevőknek, hogy csak együtt, egymásra és Istenre figyelve tudunk megérkezni védett „kikötőkbe”. A programsorozat Jézus szavát tűzte a zászlajára Márk evangéliumából: „Legyél te is emberhalász!”. A hajószínpad további érdekes programoknak adott helyet késő délutánonként. A megküzdés öröméről, hivatásszeretetről, bátor hitvallásról érdekes reformátusok meséltek panelbeszélgetéseken, ahová minden délután új látogatók érkeztek. 

Az EKF által is támogatott programsorozat alkotásai, az imalabirintus és a hajó-színpad minden érdeklődő számára később is megtekinthetők lesznek a gyülekezet kertjében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában