Nagy sikert aratott

2023.08.30. 19:00

Kertbarátok találkozója a Thury várban

A Thury várban rendezték meg a 4. Nemzetközi Kertbarát Találkozót és Kiállítást, melyre a Tapolcafői Kertbarátok Egyesülete is meghívást kapott. A tapolcafőiek az esemény keretében a kékfestés pápai múltjával ismertették meg az érdeklődőket, mely nagy sikert aratott.

Haraszti Gábor

Kedvelt és látogatott volt a tapolcafőiek kékfestő standja Fotó: Tapolcafői Kertbarát Kör

Az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárkamara (NAK), valamint a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége által támogatott rendezvény főszervezője a Várpalota-Pétfürdő Kertbarát Egyesület volt. 

- Örömmel fogadtuk el a meghívást, mindig jó alkalom az ilyen találkozás a szakmai és baráti beszélgetésre, a kiállítás pedig lehetőséget ad arra, hogy bemutatkozzon az egyesület – mesélte Somogyi Zoltán, a kör elnöke. - Várpalotán már harmadik alkalommal vettünk részt ilyen kertbarát kiállításon, 2010-ben a Nagy Gyula Galériában a megyei kertbarát kiállításon, 2011-ben pedig a 3. Nemzetközi Kertbarát Találkozón és Kiállításon jelentünk meg. A kiállításra való felkészülést mindig az „ötletelés” előzi meg, azaz kitaláljuk, milyen is legyen az összkép. A Tapolcafői Kertbarátkör kiállítása az idén a kékfestés jegyében készült, Pápa város kékfestés múltjára emlékezve. A stand legfőbb kivitelezője Végh Ferencné kertbaráttag volt, a terítők, a befőttek címkéi és egyéb kiegészítő díszítések a kékfestésre utaltak. Kiállításra kerültek a kertbarátok kertjeiből gyümölcsök, zöldségek, különféle kompótok, szárított fűszernövények. Természetesen palackozott borokkal, szőlő- és meggypálinkákkal is készültünk. Mint később kiderült, jó választás volt a kékfestés, mert a kertbarátoknak, látogatóknak nagyon tetszett az így elkészített standunk, olyannyira, hogy bekerült a találkozó három legszebb standja közé.

Az elismerést Somogyi Zoltán a kertbarátkör elnöke vette át. Az aktív részvételről pedig minden kiállító kertbarátkör emléklapot és kis ajándékot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában