Új tanév indul

2023.08.30. 17:30

Megnyitották a Veszprémi Tankerületi Központ 2023-2024-es tanévét

A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont szerdán délelőtt a Veszprémi Tankerületi Központ ünnepélyes tanévnyitó értekezletének.

Juhász-Léhi István

A pedagógusok is tudják, hogy amikor bemennek az osztályba, és látják a gyerekek szemében az érdeklődést, akkor egy másik dimenzióba kerülnek

Forrás: Napló

– A világ úgy működik, hogy vannak benne szakmák, munkakörök, és mindezek túl olyan is van, hogy az emberek egy része bármit megcsinál, csak jól fizessék meg. A lényeg az, hogy valamit elvégzünk azért, hogy a létfenntartásunkat biztosítani tudjuk – fogalmazott megnyitójában Szauer István igazgató. – Ugyanakkor vannak szerencsésebb emberek a Földön, akiket a Jóisten hivatással áldott meg. Ilyen hivatás a pedagógus pálya is és nagy örömmel tölt el, hogy most a teremben hivatással megáldott emberek ülnek, akik várják, hogy ismét az iskolában, gyerekek között lehessenek. 

Úgy vélte, bármit lehet mondani az élet nehézségeiről, de azt a pedagógusok is tudják, hogy amikor bemennek az osztályba, és látják a gyerekek szemében az érdeklődést, akkor egy másik dimenzióba kerülnek.

– Ez élteti az embert. Az, hogy ott vannak a fiatalok, akiket vezetünk és igyekszünk jó útra terelni – fogalmazott a Veszprémi Tankerületi Központ vezetője. – A teremben ülő pedagógusok nem csak a fiatalokra, hanem a pedagógus kollégákra is hatással vannak, ezért nyugalmat és nyugodt tanévet kívánok. Azt kívánom mindenkinek, hogy maradjatok higgadtak, maradjatok nyugodtak. Mindig gondoljátok végig a lépést, mielőtt meglépitek. A nyugodt vezető, nyugodt tantestületet, a nyugodt tantestület, nyugodt iskolát szül.

A rendezvényen adták a Veszprémi Tankerületi Központ által 2019-ben alapította a Lámpás díjat, mely egy a Veszprémi Tankerületi Központ által kiállított díszoklevelet, pénzjutalmat és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. támogatásával egy Herendi ajándéktárgyat tartalmaz. A díj járásonként adományozható, és az átadások megtörténtek, kivéve a Zirci járásban. Erre most sor került, és kiderült, Farkas László, a Bakonyszentkirályi Békefi Antal Általános Iskola megbízott igazgatója érdemelte ki idén az elismerést. 

Az eseményen az újonnan megbízott magasabb vezetők kinevezésének átadására is sor került. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában