Újraszámozás Sólyban

2023.08.24. 14:00

Megoldottak egy régi problémát

Egy évek óta húzódó helyzetet sikerült rendezni, olyan helyzetet, mely a sólyi lakossági fórumokon rendszeresen szóba került. Most hivatalból felülvizsgálták a Kossuth utca páratlan oldalán a házszámokat, és hivatalosan elvégezték az újraszámozást.

Benkő Péter

Flőrich-Tóth Ágnes jegyző arról tájékoztatja a község érintett lakóit, hogy az új lakcímet megállapító határozatokat kipostázzák, s ha azok véglegessé válnak, rögzítik a lakcímnyilvántartó rendszerben, majd ezek után mindenki meg fogja kapni az új lakcímkártyát a Hajmáskéri Közös Önkormányzati Hivataltól. 

A gyakorlatban úgy zajlik ez le, hogy amint megérkeznek az új lakcímkártyák, Sólyban egy kijelölt időpontban, melyről mindenki kap tájékoztatást le kell adni a régi és átvenni az új kártyákat. A lakcímnyilvántartó rendszerben való rögzítést követően a földhivatal hivatalból átjavítja majd a tulajdoni lapokon az új címet, ezzel a lakóknak tehát nincs feladatuk. Viszont a jegyző azt kéri, hogy a határozat átvétele után a régi házszámok levételével egy időben az új házszámot tüntessék fel az ingatlanon valamilyen módon. Ideiglenesen papíron is elég. Azért fontos ez, hogy az ingatlan azonosítható legyen. A közművekkel kapcsolatos átíratás a lakosság feladata lesz, tekintettel arra, hogy a folyamathoz ügyfél-azonosító szükséges. Viszont akiknek a lakcímkártyájukon már a helyes, új cím szerepel, annak nincs más teendője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában