Nagy napra virradt Sóly

2023.08.25. 17:30

Soltész Rezső koncertjével zárult a szeniorfesztivál

Ötödik alkalommal rendezték meg a szeniorfesztivált, melynek idén Sóly adott otthont.

Őrsi Ágnes

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Nagy napra virradt pénteken a nevezetes település, Sóly, melynek közelében lehetett István és Koppány csatájának helyszíne. Ezúttal békés szándékkal érkezett a sereg, melynek létszáma éppen a duplája volt annak, mint amennyien Sólyban laknak. Az ötödik szeniorfesztivál résztvevőit a sólyi polgármester, Kaptur József köszöntötte, nemcsak mint szíves vendéglátó, hanem mint a falu első embere, aki megköszönte az övéinek a sok előkészítő munkát. 

Sólyban az elmúlt héten, de még pénteken hajnalban is azon dolgoztak a fiatalok és az érettebb korosztály tagjai, hogy szeretett településük a legszebb arcát mutassa a vendégeknek. A polgármestert Ovádi Péter országgyűlési képviselő követte. Akárcsak a fesztivál szervezője, Hirsch Melinda, ő is első pillanattól részese a rendezvényeknek. Örömét fejezte ki, hogy a veszprémi kistérség nyugdíjasszervezetei ilyen örömmel és a fellépő csoportok növekvő számával gyarapítják évről évre, immár ötödször a szeniorfesztivált. 

A hagyományoknak megfelelően átadták a szeniordíjakat a vendéglátó település polgárainak, melyeket a helyi közösség javaslatára hárman érdemeltek ki: Csincsi Lajosné Marika néni, Fenyvesi Árpádné, Sóly Gizi mamája és Göbölös Gyula, aki posztumusz kapta az elismerést, melyet három fia, Balázs, Gyula és Gergő vett át. A hatalmas sátor alatt késő délutánig tartott a harminckét nyugdíjas műsorszám bemutatója. A közönség hol tapsolt, hol nevetett, hol pedig együtt énekelt az előadókkal. A jó hangulathoz hozzájárult, hogy a maratoni műsorok eddigi kedves vezetőjének, Hirsch Melindának segítője akadt; Farkas Erika, a Magyar Rádió A hely című műsorának korábbi vezetője vett részt a konferálásban. 

A bemutatók után a színpadot fiatalok foglalták el, az Esztám Band zenekar, majd következett Tarnai Kiss László a zenekarával. 

Az ötödik szenior nyugdíjasfesztivált Soltész Rezső fergeteges koncertje zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában