Parádés kiállítás a Balatonnál

2023.09.02. 11:30

Az ország legjobb hajóit mutatják be Balatonkenesén

Mintegy 100 elektromos, vitorlás és motoros hajót, valamint a hajózáshoz szükséges kiegészítőket tekinthetnek meg az érdeklődők a Magyarország legnagyobb vízen és vízparton rendezett hajókiállításán, a Balaton Boat Show-n Balatonkenesén, amit a Kenese Marina-Portban rendeznek meg szeptember 1-3 között, mediterrán kikötői hangulatban. A kiállítást Rápolthy Edit és Böröcz Berta szervezte meg.

Kovács Erika

Fotó: Fülöp Ildikó

A szervezők a pénteki nyitónapon elmondták, a kikötőben csúcsra jár a hajós iparág, amin részt vesz mindenki, aki számít a hazai hajós életben. Összesen 71 gyártó és kereskedő jött el kiállítóként, közöttük nem csak hajókat építő vagy forgalmazó cégek, hanem felszereléseket, köteleket, ruházatot, műszereket vagy a hajózáshoz más módon kapcsolódó termékeket gyártók és forgalmazók is. -Ez pedig azt mutatja, hogy a hajós iparág továbbra is talpon van, és bizakodva várja a következő szezont, fogalmazott Rápolthy Edit és Böröcz Berta. 

Rápolthy Edit (b) és Böröcz Berta,  Magyarország legnagyobb vízen és vízparton rendezett hajókiállítása szervezői Fotó: Kovács Erika 

A nyári hajós főszezon a végéhez közeledik, a Balaton Boat Show viszont egy jó alkalom arra, hogy megkezdődjön a felkészülés a következőre. Egyúttal egy remek nyárzáró program a hajók és vízisportok iránt érdeklődők számára és persze mindenkinek, aki szereti a vízparti időtöltést, illetve a szép és különleges hajók látványát, mondta Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója. A szervezők elmondták továbbá, a vitorlásokat és elektromos hajókat gyártóknál, forgalmazóknál teljes paletta várható, a motorcsónak-forgalmazók közül is egyre többen kínálják alternatívaként az elektromos meghajtást. Így szinte mindenki eljött a kiállításra, aki itthon hajót épít vagy forgalmaz, így látogatók az ország legjobb hajóit tekinthetik meg. 

A kiállításon hamisítatlan kikötői hangulat, beach bár, több étterem, hajós játszótér, vízparti pihenőhelyek és balatoni fürdőzési lehetőség is adott. Minden évben többen választják a kiállítást arra, hogy Magyarországon elsőként itt mutassák be legújabb modelljeiket a nagyközönség számára. Idén nyolc premierrel jelentkezik a Balaton Boat Show, így lehet látni exkluzív vitorlásokat, katamaránokat, elektromos hajókat és kiegészítőket. A kiállítás autós partnere egy német luxusautó márka, mely tesztvezetést is lehetővé tesz az érdeklődők számára. Részletekről a kiállítás honlapján lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában