Tapasztalat és alázat

2023.09.29. 17:30

Egyedül nem megy: az idősek világnapját ünnepelték Veszprémben

Az idősek világnapját ünnepelték pénteken egész nap az Agóra Kulturális Központban. Mint ismeretes, minden évben október 1-jén tartják az idősek világnapját, melyről 1990-ben az ENSZ közgyűlése szavazott, és először 1991. október 1-jén rendezték meg.

Juhász-Léhi István

Fotó: Fülöp Ildikó

– Amikor tudom, hogy az önök rendezvényére megyek, az mindig jó érzéssel tölt el. Nemcsak azért, mert az önök társaságában kötelező a jókedv, a humor, a baráti ölelések és kézfogások, hanem azért is, mert nem volt még olyan alkalom, hogy úgy távoztam volna, hogy ne kaptam volna valami útravalót – mondta ünnepi beszédében a Agóra színháztermében péntek délelőtt Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. Mint fogalmazott, a mai világban megszokott dolog az, ha valamit pozitív fényben szeretnénk feltüntetni, akkor azt mondjuk rá, hogy fiatalos, modern, 21. századi. 

– A világtörténelmet mindig ez a fiatalos lendület vitte tovább, de van egy nagyon fontos dolog, amit nem szabad elfelejtenie a fiatal generáció tagjainak sem: egyedül senki nem képes változtatni a világon. Ha meg is próbálja, kellő tapasztalat és alázat nélkül szinte borítékolható a bukás – mutatott rá. Hangsúlyozta, azzal, hogy valaki nyugdíjba megy, még közösség tagja marad. Biztos és kiszámítható jövőt csak akkor teremthetünk, ha támaszkodunk idősebb társainkra.

– Nagy örömmel tölt el az, hogy Veszprémben sokan gondolják azt önök közül is, hogy a nyugdíjas lét nem kizárólag az otthoni elcsendesedésről szól, hanem a közösségről, a boldogságról és a jövő építéséről. Azok a sikerek, amiket Veszprém ezekben az időkben él át, de még inkább, ami még ránk vár ezután, az önök nélkül elképzelhetetlen lenne – mondta Ovádi Péter.

A megnyitó után Buch Tibor színművész szórakoztatta a közönséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában