Látogatás

2023.09.27. 11:00

Felvidéki gyerekek érkeztek Tapolcára

Pályázati támogatással háromosztálynyi tapolcai iskolás vehetett részt egy szép felvidéki kiránduláson még a tavasszal. Akkor a marcelházi magyar tanítási nyelvű iskola fogadta a tapolcaiakat, kedden viszont ők látogattak ide huszonheten.

Szijártó János

A marcelházi gyerekeket a tavasbarlangnál a város nevében Dobó Zoltán polgármester köszöntötte kedden

Fotó: Szijártó János/Napló

A vendégeket Bajner Imre fogadta a Déli városkapu parkban, majd együtt sétáltak a tavasbarlanghoz, ahol a város nevében Dobó Zoltán polgármester köszöntötte őket. A gyerekek útja innen természetesen a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba vezetett, ahova a Balaton-felvidéki Nemzeti Park támogatásának köszönhetően fél áron léphettek be. A barlangi csónakázás után a közös ebéd következett a Tamási Áron Művelődési Központban, majd a Bárdos-iskolában várták a felvidéki gyerekeket egy batsányis és két bárdosos nyolcadik osztály tanulói. Jó hangulatú, városnézéssel egybekötött vetélkedő kezdődött, a tízfős csapatoknak Tapolca különböző helyszínein kialakított állomásokon kellett számot adniuk tudásukról, általános műveltségükről. A keddi napot az esti táncház és vidám buli zárta.

Szerdán délelőtt a tapolca-diszeli művelődési ház udvarán találkoznak a marcelházi és tapolcai diákok, s innen indulnak a Csobánc meghódítására Hangodi László irányításával, vezetésével. A történész, főmuzeológus fent a tetőn, a várromnál rövid rendhagyó történelemórát tart majd a fiataloknak. Eközben a szülők bográcsokban készítik az ebédet a művelődési ház udvarán, hogy minden igényt kielégítően megvendégeljék a hegyi túráról visszatérő csoport tagjait. Az étkezés kapcsán meg kell említeni, hogy azt az önkormányzat mellett az önként jelentkező szülők is jelentős mértékben támogatták. A változatos tapolcai program után élményekkel gazdagodva, a viszontlátás reményében utazhatnak haza a marcelházi iskolások. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában