Konferencia

2023.09.13. 16:14

Fókuszban a járóbetegek: Magyarországon mindenkit ellátnak

A Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség éves konferenciáját és az Országos járóbeteg-szakdolgozói konferenciát rendezik meg az almádi Hunguest Hotel BÁL Resortban szeptember 13–15 között.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos

Takács Péter államtitkár, a Belügyminisztériumban működő Egészségügyért Felelős Államtitkárság államtitkára, Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese és Kiss Zsolt, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója a szerdai nyitónapon egyebek mellett arról beszélt, hogy a működésben adódó esetleges problémák, hiányosságok adott egészségügyi intézmény vezetésére vezethetők vissza. A rendszerben vannak erőforrások, így anyagi lehetőségek is.

A szónokok méltatták azt, hogy a kormányzat minden korábbinál jelentősebb orvosi béremelést hajtott végre, mely jellemző a szakdolgozói körre is, utóbbi megkezdődött, illetve folytatódik. Az államtitkár utalt egy OECD- (párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet) tanulmányra, miszerint más országokkal ellentétben Magyarországon senki nem marad ellátás nélkül. Az egészségügyben lévő hangulat, ahogy honfitársaink jelentős részére is jellemző, indokolatlanul pesszimista. – Országos szintről viszünk le vármegyei szintre olyan döntéseket, melyeket korábban egy központból hoztunk meg, például betegúttervezés, kapacitásgazdálkodás szempontjából, ami helyes. Másfelől a települési önkormányzatok szintjéről felhozunk járási, illetve vármegyei szintre döntéseket, hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a lényeg, hogy a döntések a legmegfelelőbb szinteken születnek meg.

A konferencián a megjelenteket köszöntötte mások mellett Pásztélyi Zsolt, a Medicina 200 Járóbeteg Szakellátási Szövetség és Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, fő szervezők, akik beszéltek az egészségügyet érintő feladatokról, nehézségekről is. A háromnapos tanácskozáson szó lesz egyebek mellett az ágazat legfőbb eredményeiről, a célokról, a magánellátásról is. A rendezvény alatt kiállítók mutatják be a témához kapcsolódó termékeiket, így például az egészségügyet érintő, legkorszerűbb informatikát, illetve fertőtlenítő, rehabilitáló, fájdalomcsillapító eszközeiket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában