Műalkotásnak is beillő látványosság

2023.09.08. 14:00

Több is követheti ezt a díszes lépcsőt

A Hunguest BÁL Resort szálloda partra vezető részén található bástyát és az 56 fokból álló csigalépcsőt adták át a minap Balatonalmádiban. A lépcsők kiszínezéséért a város, illetve az Aranyhíd Polgári Egyesület sikeresen pályázott 20 millió forint támogatásra a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnál.

Kovács Erika

Fabó Péter polgármester és Diószegi János, a Hunguest BÁL Resort igazgatója  a frissen megfestett, színes lépcsőn ment az átadásra szerdán

Fotó: Kovács Erika/Napló

A műalkotásnak is beillő látványosság, mely Tóth Andrej tervezőgrafikus, képzőművész alkotása, tele van halacskákkal, vitorlásokkal, hajózási jellemzőkkel, a Balatonra, illetve a tiszta égboltra jellemző színekkel. 

Az átadást megelőző sajtótájékoztatón Fabó Péter polgármester a lépcsők kapcsán a sport, a tudás, a kultúra és a művészet összhangjára helyezte a hangsúlyt. Köszönettel szólt arról, hogy programjaikat a VEB 2023 EKF összesen 600 millió forinttal támogatta. A színes lépcsők létrehozását folytatják – tette hozzá. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Diószegi János, a Hunguest BÁL Resort igazgatója méltatta a színes látványosságokat, melyek élményt adnak mindenkinek, így vendégeiknek is. A szálloda vezetője utalt támogatásaikra is, melyekkel szívesen állnak a város különféle programjai, rendezvényei mellé.

Dallos Krisztina, a VEB 2023 EKF kulturális projektmenedzsere célkitűzéseiket, illetve Balatonalmádival közös programjaikat részletezte, különös tekintettel az innovációra, a hagyományokra, a fenntarthatóságra. 

– Legyen Balatonalmádi a színes lépcsők városa! – ezt Czompó Gábor, az Aranyhíd Polgári Egyesület elnöke, a színes lépcsők megálmodója mondta, majd beszélt a megvalósításról, az együttműködésekről, a tapasztalatokról és a jövőbeni tervekről is. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Koleszár Stella iparművész, Komesz Borbála képzőművész, a Mogyoró lépcső alkotói munkáik, tapasztalataik részleteit osztották meg. Az átadáson Pribojszki Mátyás szájharmonikával és Horváth Ákos gitárjátékkal szórakoztatta a szépszámú megjelentet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában