Látni kell a könyvvárót

2023.10.26. 18:00

A bakonyiakkal vetekednek különlegességben a Balaton-felvidéki buszmegállók

A lókúti egy tájház belsejére, a bakonybéli egy parasztház tornácára hasonlít – különleges buszmegállók, amiknek a csodájára járnak. Na, de a barnagi! Abban a kényelmes karosszék mellett ott az olvasólámpa és a könyvekkel roskadásig megrakott polcos szekrény.

Rimányi Zita

A barnagi buszmegállóba betérve az ember egy otthoni könyvtárszobában érezheti magát

Forrás: olvasó

A barnagi buszmegállóba betérve az ember egy otthoni könyvtárszobában érezheti magát
Forrás: olvasó

A barnagi buszmegállóba betérve az ember egy otthoni könyvtárszobában érezheti magát. A településen működő Balaton Környéki Nagycsaládos Egyesület támogatásával újult meg az elavult, jellegtelen helyiség és épület. A könyvváró buszmegállóban elhelyezett könyvespolc nem helyi ötlet, a Balaton-felvidék sok településén megvalósították már, de ennek ellenére üde színfoltja Barnagnak is. Régi, megunt vagy már nem használt könyvek cserélnek itt gazdát. Van, aki hozza, van aki viszi. A könyvek folyamatosan mozgásban vannak, hiszen ami az egyiknek szemét, az a másik embernek lehet kincs.

A buszmegállót egyéb kulturális célzatú programokra is használja a helyi közösség
Forrás: olvasó

A buszmegállót egyéb kulturális célzatú programokra is használja a helyi közösség. Volt már itt népzenei tábori oktatás, fotókiállítás és rajzverseny képeinek kiállítása is – szerepel az ismertetőben, amit fotókkal együtt Kalán Gréta, a barnagi önkormányzat közművelődési asszisztense küldött el szerkesztőségünknek. A könyvváró buszmegálló léte nemcsak a helyiek számára fontos mini közösségi tér, hanem a turisták körében is egyre kedveltebb látnivaló – érzik, tudják ezt a barnagiak.

A lókúti, a bakonybéli, a barnagi... Folytassa a különleges buszmegállók sorolását! Olvasóink elküldhetik fotóikat a [email protected]  e-mail-címre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában