Évtizedes hagyomány

2023.10.24. 17:00

Az időseket ünnepelték Ugodon

Hosszú évekre, évtizedekre visszatekintő hagyomány, hogy a település önkormányzata vacsorával egybekötött ünnepséggel köszöni meg az időskorúaknak mindazt, amit a faluért, a közösségért tettek. Az ugodi művelődési házban tartott eseményen az óvodások, az iskolások és a szépkorúak is műsort adtak.

Haraszti Gábor

Az Ugodi Nyugdíjas Klub műsorát vastapssal jutalmazták

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Zsúfolásig megtelt a közösségi ház, ahol a megjelenteket Csombóné Bolykó Petra közművelődési szakember köszöntötte, majd Vörös Tibor polgármester azt mondta, a rendezvénnyel hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket szeretnék kifejezni a nyugdíjasok felé.

- Mai vendégeink hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik nyugdíjas éveiket. Sütő András szavait idézve: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Hagyomány, bölcsesség, tapasztalat: sokat idézett szavak, melyek akkor hangoznak el, amikor szüleinkről, nagyszüleinkről beszélünk. Ezt a települést önöktől örököltük meg, kemény munkával kerestek benne kenyeret, építettek hajlékot, neveltek gyermekeket. Amikor pedig eljött az idő, azt a stafétabotot, amit szüleiktől kaptak, kezünkbe adták. Ha tehetik, élettapasztalataikat, bölcsességüket adják át unokáiknak, dédunokáiknak, mert ezek a jó tanácsok érnek majd hasznos tettekké. Azt kívánom, hogy az év minden napján övezze önöket ugyanilyen szeretet és figyelem, mint ma, ne szégyelljék a ráncaikat, hiszen az az a hely, ahol a mosoly lakozik – zárta beszédét a polgármester.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A délután folyamán az óvodások adtak műsort, majd fellépett az Ugodi Nyugdíjas Klub, az Ugodi Viola Nova Népdalkör, majd az általános iskolások álltak színpadra. A Tánczláz Tánciskola műsora után Sláger Tibó szórakoztatta a közönséget, a rendezvény a vacsorát követően Kovács Arnold fellépésével ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában