Megmérettetés

2023.10.26. 08:00

Felsősök szövegértési versenye

A Tarczy Lajos Általános Iskolában a 4-8. osztályosok számára rendeztek szövegértési versenyt. A diákoknak különböző nehézségű kérdéseket kellett megválaszolni, térképet, táblázatot kitölteni.

Haraszti Gábor

A hatodik évfolyamban Szakács Panka (első sor, balról a második) végzett az első helyen

Forrás: iskola

A vetélkedő első napján a nyolcadikosok a Duna hídjai Budapesten című szöveget kapták, a hozzá kapcsolódó sok és nehéz kérdés megválaszolásával, térkép kitöltésével döntötték el, ki a legjobb közülük. A mezőnyből a 8.e osztályos Barkóczi Nóra emelkedett ki, aki húsz ponttal többet ért el a második helyezettnél. 

Másnap a hetedikesek a Csillagok című szöveggel, kérdéssorával, táblázatával küzdöttek, itt a 7.e tanulója, Lőrincz Dorka nyert meggyőző fölénnyel. A hatodikosok a Szemlőhegyi-cseppkőbarlangról kaptak egy ismertető szöveget, adatsort, alaprajzot, fotókat. A feladatlapot Szakács Pankának (6.e) sikerült legjobban megoldania. Az ötödikesek a Milyen a folyók torkolata? című ötödikes tankönyvi anyag megértésével küzdöttek több-kevesebb sikerrel. Némelyikük már-már feladta a keresést, ha nem találta a szövegben a választ, vagy nem tudta kikövetkeztetni. A kétféle torkolatot (delta és tölcsér) összehasonlító táblázat kitöltése sokuk figyelmét, ügyességét meghaladta, nem így Péntek Lívia Lilláét, aki első helyezett lett. 

Az utolsó versenynapon gyűlt össze a legnépesebb mezőny, összesen tizenkilenc negyedikes olvasott a vörös gémről, vizsgálták fotóit, keresték a válaszokat. A szöveg látszólag könnyű és érdekes, de a kérdéssor összetett, sokrétű és nehéz volt. Ebben a korosztályban lett a legszorosabb az eredmény. Csak egy egy pont különbség döntött az elsőtől a hatodik helyezettig. Az első helyet végül Horváth Bendegúz szerezte meg. A versenyt Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna szervezte, aki a feladatlapokat is összeállította. A tanulók oklevél és csokoládé jutalmazásban részesültek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában