Eszkimó szánhúzó kutyák voltak az ősei

2023.10.28. 14:00

Különleges kutya sétált Balatonfüreden, mindenki megcsodálta

Egy igazán különleges kutya sétált Balatonfüreden október 27-én, pénteken. Mindenki megcsodálta, megsimogatta Nanookot, a gyönyörű alaszkai malamutot – közölte Kontrát Károly országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

Kovács Erika

Nanook

Forrás: Családi

Nanook
Forrás:  Családi

Különleges kutya sétált Balatonfüreden című írásunkban idén áprilisban megírtuk, távolról lenyűgöző látványt nyújtott a gyönyörű négylábú, amely méretét tekintve inkább egy pónilóhoz hasonlított, mintsem kutyához. Méltóságteljesen sétált egy fiatal párral Balatonfüreden, a Tagore sétányon, ahol mindenki megcsodálta a különleges ebet. Egyik gazdája büszkén mondta, mindig ilyen kutyát szeretett volna, neki az alaszkai malamut a kedvenc fajtája, ezért választotta őt, aki a Nanook nevet kapta. Nem véletlen a névválasztás, ugyanis ennek a ritka fajtának eszkimó szánhúzó kutyák voltak az ősei, így a neve is eszkimó szóból ered. Eredeti jelentése jegesmedve, de azt is jelenti, hogy barát, figyelmes, vidám. Nanook gazdái, akik Ausztriában, a hegyekben élnek azt mondták, a kutyára valamennyi kifejezés jellemző, végtelenül kedves, barátságos, alkalmazkodó, együtt él velük a lakásban, és családtagként tekintenek rá. A különleges élményt fokozta a lenyűgöző sétány, illetve a négylábú mögött elhúzódó páratlan szépségű horizont, a Balaton, mely tavasszal zöld színben pompázott, a tó körül nyújtózkodó part sötét kontúrja, a part menti aranyszínű nádas, az égen fehérben, kékben úszó felhők, mindez olyan látványt nyújtott, mintha egy csodás festményre tekintene az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában