1978-ban ballagtak

2023.10.04. 21:00

Osztálytalálkozók sorozata Városlődön

Szeptember az iskolakezdés időszaka. Ugyanakkor a felnőttkorúaknak az iskolát elhagyó időszakot juttatja eszébe. Olyannyira, hogy szeretnék egymást újra látni, találkozót szerveznek. Ebben az évben már három ilyen osztálytalálkozó okozott örömet az őket tanító városlődi nyugdíjas pedagógusoknak, írta lapunknak a városlődi Páter Mihályné.

Juhász-Léhi István

Jó hangulatban találkozott az 1978-ban elballagott osztály

Forrás: személyes

Mint fogalmazott, szeptember 23-án az 1978-ban elballagott osztálynak Pesthy Lászlóné Károlyi Gyöngyi Csehbányán a Bakony Kőhegy Vendégházba szervezett találkozót.

Kőváriné Tóvári Erika, Oszvald József és jómagam voltam jelen. Oda és hazajuttatásunkról is gondoskodtak, Fuchs József és Horváthné Páter Bea személyében. Szeretetteljes fogadtatásban volt részünk. Életünk alakulásáról, az emlékek felidézéséről nyilatkoztunk. Iskolájukra gondolva közösen elénekeltük az Üres a fészek című dalt. Érdekes módját találtam a szervező segítésének. Előzetes megbeszélés alapján én fejeztem ki gondolataikat rövidített formában. Tettem ezt könnyedén, hisz jómagam is voltam találkozó szervezője. Mondtam azt, hogy örülünk az együttlétnek, elbeszélgetünk. A sok szép megfakult emléket felidézzük. Gondolunk azokra a társakra, akik betegség vagy egyéb okból távol maradtak. Emlékezünk azokra, akik már mindig a hiányukkal lesznek közöttünk. Szeretetünk, hálánk most is sok nevelőnkre száll. Amíg élünk, arcuk, hangjuk előttünk lesz. Megfogadjuk, összetartó osztály maradunk, hisz oly rövid az élet, amit még bejárhatunk. Vezérli szándékunkat az ötvenéves évfordulón való találkozás. Ehhez kérjük a jó Istenünktől az Ő támogatását. Éjszakába nyúlóan tartott a jó hangulatunk. Köszönet a szervezésért, összetartásért, meghívásért zárul Páter Mihályné levele. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában