Falunap

2023.10.06. 09:30

Mindent egy lapra tettek fel, és bejött a somlószőlősieknek

Remek hangulatú falunapon mulatott a község apraja-nagyja vendégeikkel. Az esemény bizonyította, hogy sok szervezéssel össze lehet hozni az igazi, hagyományos falusi búcsút a modern kori falunappal, szüreti felvonulással Szent Mihály ünnepén.

Tóth B. Zsuzsa

Somlószőlősön összehozták a szüreti mulatságot a falunappal Fotó: önkormányzat

Már reggeltől hat üstben készültek az ételek, főtt a tárkonyos raguleves, a pincepörkölt, a húsos lecsó, a paprikás krumpli galuskával és a gulyásleves. 

Fotó: önkormányzat

A színes, vidám menetben csinos lányokkal, elegáns fiúkkal vonult a SomLó Lovasfarm ménese, nem hiányozhattak a feldíszített járművek, traktorok, mezőgazdasági gépek, terepjárók, személyautók, de akadt roller és sörbicikli is, amelyről diós és mákos kaláccsal, borral, pálinkával kínálták a falu lakosságát a szervezők. 

Fotó: önkormányzat

Kézműves kirakodóvásár színesítette a napot, a gyerekek kedvét kereste a Csupa Csoda Játékpark, a körhinták sora.

Fotó: önkormányzat

Három egyház, a katolikus, az evangélikus és a református képviselője áldotta meg az őszi terményeket. A színpadon Kádárné Hegedűs Veronika a nap háziasszonyaként teremtett jó hangulatot, fellépett a testvértelepülés, Nemeshódos tehetséges énekese és a Cseh Tamás Band, a Nemeshódosi Nótahármas, Kalap Jakab, Krisz Rudi, Tesók Attila, Rózsás Klau és Soltész Rezső is adott műsort. A jó hangulat kitartott hajnalig.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában