Sütőtökből süti

2023.10.28. 18:30

Ötvenkilós tökök és az egyikből készült kóstolók a zirci piacon (képekkel)

Rimányi Zita

A sütőtök illata lengte be a legutóbbi zirci szombati piacot

Fotó: Rimányi Zita 

A sütőtök illata lengte be a legutóbbi zirci szombati piacot, ugyanis a rendszeres vásár szervezői, Árgyelán Alexandra és Simoncsics Gábor elhozta pénzesgyőri kertjéből a legnagyobbakat, az egyikből készült finomságokat.

Sütőtöklevest ehettek forrón a zirci piacra ellátogatók, és pogácsa, pite is készült ebből a narancssárga termésből. A sütemény krémjét adta a megfőzött sütőtök, és nagyon finomnak bizonyult. Kipróbáltuk. Alexandra a recept mellett azt is megosztotta velünk, hogy két igazán nagy sütőtök termett idén kertjükben, az egyik kicsit több, a másik kicsit kevesebb mint ötvenkilós. A legkisebb is feleennyi súlyra. Igazi látványosságnak számítottak a piaci portékák között, főleg az, amelyiket a sütemény és a leves miatt már részben kibelezett Lexa. 

Gyorsan fogyott a tökös süti is
Fotó: Rimányi Zita 

Emellett persze a vásárra kilátogatók szokás szerint ehettek az Akliból érkező asszony süteményeiből, válogathattak maguknak almát a csetényi házaspár asztalán. Húsárut többek kínáltak, az olaszfalui sajtkészítőnél mostanában az ordadesszert a sláger – ezt sem érdemes kihagyni. A gyerekeket pedig játékos programokkal fogadták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában