Testületi ülés

2023.11.21. 14:00

Az oktatás új színtere Várpalotán

Új oktatásiépület-komplexum létesül Várpalotán az egykori Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola területén, ahol a Faller szakképző iskola talál majd otthonra, derült ki a képviselő-testület rendkívüli ülésén.

Szabó Péter Dániel

Elhunyt társukra emlékeztek a képviselők, jobbra Balatoni Csilla és Bite Zoltán

Fotó: Szabó Péter Dániel

Egyperces néma főhajtással emlékeztek közelmúltban elhunyt képviselőtársukra, Sipos Tamásra a rendkívüli ülés elején a várpalotai képviselő-testület tagjai, akik több fontos ügyben is döntést hoztak a tanácskozáson. 

Kiderült például, hogy új, 1200 fő befogadására alkalmas oktatásiépület-komplexum létesül Várpalotán az egykori Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola te- rületén, a város határában zaj- ló védelmi ipari beruházáshoz kapcsolódóan. A tervek szerint jelentős forrásból kor- szerűsítik a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Isko- la és Kollégiumot, a szakképző intézmény székhelye és a tanműhelyek modern épü- letegyüttesbe költözhetnek. 

A Várpalota határában zajló védelmi ipari beruházáshoz kapcsolódóan még a nyár folyamán született kormányzati határozat arról, hogy jelentős forrást biztosít a kormányzat több várpalotai fejlesztéshez, többek között a Faller szakképző korszerűsítéséhez is. 
A beruházás megvalósításához szükséges ingatlanvásárlási javaslatot tárgyalták hétfőn a képviselők. A döntés szerint a szakképző iskola modern épületegyüttesét a Dankó utcában, az egykori Képesség- és Tehetségfej- lesztő Magániskolában és annak közvetlen környékén alakítják ki. 

– Hosszas előkészítő munka után a támogatási szerződések a magyar állam megfelelő minisztériumaival már elkészültek, mi alá is írtuk azokat. A testületi ülésen hozott döntés értelmében az önkormányzat megvásárolja a korábbi magániskola épületét, illetve a mellette található nyomda épületét, a terveink szerint idén – mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában