Avatás

2023.11.08. 14:00

Csetény legnagyobb értékű beruházása lett az új bölcsőde

Átadták kedden a Tipegő Csicsergő Bölcsődét. A Csetényi Csicsergő Óvoda, Bölcsőde és Minibölcsőde új épülete 400 millió forint értékű beruházással jött létre. Hamarosan 24 kisgyermek járhat ide a Pillangó és a Szitakötő csoportba.

Rimányi Zita

Átadóünnepségen vágták el a nemzeti színű szalagot Csetényben a Tipegő Csicsergő Bölcsőde előtt, részt vett a rendezvényen Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Vörösmarty Éva, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Nagy Attila csetényi polgármester és Kelemen Anita intézményvezető

Fotó: Rimányi Zita

– A kormány elkötelezetten támogatja a családokat, több óvoda, bölcsőde épül, újul meg. A bölcsőde a család meghosszabbított karja, ahova a féltett csöppséget viszik, hogy vigyázzanak rá. Fontos életkor ez a személyiségfejlődés szempontjából, ezért szükséges a megfelelő környezet, kellenek a felkészült szakemberek. Csetényben kiváló szakmai munka folyik e téren – szögezte le Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár. Ovádi Péter országgyűlési képviselő hozzátette, fontos mérföldköveket rakott le a kormány, és ezek egyike a családpolitikája: háromszor annyi településen van bölcsőde, mint 2010-ben, a férőhelyek száma megduplázódott. Megemlítette a honatya, hogy Csetényben az óvoda is megújulhatott, az iskola épülete egyedülálló, és ezen a településen ezeket az intézményeket lélekkel tudják megtölteni. Ezt köszönte meg a pedagógusoknak és azt, hogy a szülőkkel szövetségben tevékenykednek.

A vármegyei önkormányzat is hozzájárult támogatásával a most elkészült bölcsőde létrehozásához, erről a vármegyei közgyűlés alelnöke, Vörösmarty Éva beszélt. Meggyőződése, hogy a csetényi új bölcsődében szeretetben, családias környezetben vigyáznak majd az apróságokra, ami megnyugtató azoknak a kisgyerekes szülőknek, akiknek munkába kell járniuk.

 

Nagy Attila csetényi polgármester beszélt arról, hogy az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert támogatást a bölcsőde megépítéséhez, uniós pénzt és kormányzati segítséget kapott, amit önrésszel egészített ki, a helyiek pedig önkéntes munkával segítették a főként helyi vállalkozók által végzett kivitelezést. A falu meghatározó, egyik legfontosabb fejlesztésének nevezte a Tipegő Csicsergőt, amely szavai szerint a környezetével együtt a legnagyobb értékű beruházás a településen. Többször módosították a megvalósítás során az eredeti terveket, elképzeléseket, hogy minden a lehető legmegfelelőbb legyen. Jelentőségét mutatja szerinte, hogy sok kétezer lélekszám alatti településen nincs hasonló. A Szápárral társulásban működtetett intézményükbe most már összesen harminc bölcsődés korú gyermek járhat, ugyanis a szomszédos faluban már van egy minibölcsőde, ami ezután is megmarad. Nagy Attila polgármester úgy véli, mikrotérségüknek előrelépést jelent az új bölcsőde nyújtotta szolgáltatás, több faluból járhatnak ide gyerekek.

Kelemen Anita intézményvezetőtől tudjuk, hogy az óvoda szomszédságában lévő épületbe 24 bölcsődés járhat, és amikor – várhatóan a napokban – megkezdi működését, ki is használják ezt a szülők, 24 kicsire fognak itt vigyázni a nevelők. Főként helybeliekre, de érkeznek a közeli településekről is picik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában