Lámpásokkal vonultak

2023.11.21. 13:00

Hagyományőrző Márton-napi program a katolikus iskolában

Szent Márton napja alkalmából jó hangulatú családi délutánra várta a kisdiákokat, s a tan­intézmény iránt érdeklődő óvodásokat és szüleiket a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola.

Szabó Péter Dániel

A kézműves-foglalkozáson libás dekorációkat készíthettek a gyerekek

Fotó: Szabó Péter Dániel

Már a hét eleje óta nagy lelkesedéssel készültek az iskola nebulói a programra. A tanítók segítségével Márton-napi dalokat és verseket tanultak, a második osztályosok pedig egy az alkalomhoz illő színdarabot gyakoroltak. 

– Pénteken délután egyben ovi-suli foglalkozást is tartottunk a képzésünk iránt érdeklődő nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek, akik közül nagy örömünkre sokan ellátogattak hozzánk. A megjelentek – akiket lelki igazgatónk, Szijártó László esperes-plébános is köszöntött, s beszélt nekik Szent Márton püspök életéről – megismerkedhettek a leendő első osztályos tanítónővel, Tokai-Kissné Komor Andreával is – mondta el kérdésünkre Palkovics Ágnes, a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola igazgatónője. Ami a délután programját illeti, a kézműves-foglalkozáson libás dekorációkat alkothattak a gyerekek, akik egy rendhagyó, Márton-napi fotófalnál is készíthettek fényképeket magukról. Mindeközben ízletes sütemények és libazsíros kenyér várta azokat, akik megéheztek. 

Ezt követően Szent Márton-­napi lámpás felvonulást tartott az iskola közössége, a rossz idő miatt az intézmény folyosóit járta körbe az éneklő menet. Az ebédlőbe visszatérve a jó hangulatú délutánt a második osztályosok műsora zárta, akik Wellesz Mónika tanítónő segítségével Szent Márton történetét elevenítették fel egy jól sikerült színdarab keretében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában