Segítőkészség, jószívűség

2023.11.13. 20:00

Hagyományt teremtettek a pápai erkelesek

Az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában első alkalommal rendeztek Márton-naphoz kapcsolódó rendezvényt. Bár az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz, a délután nagyon jól sikerült.

Haraszti Gábor

A Márton napi hagyományokat elevenítették fel a fiatalok

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Az iskola mindennapjainak egyik alappillére a hagyományőrzés, így Márton napja sem maradhatott ki a sorból. Ennek keretében a hét folyamán minden alsós osztályban a tanítók felelevenítették Szent Márton legendáját, ami jó alkalmat adott arra is, hogy kihangsúlyozzák, mennyire fontos életünkben a segítőkészség és a jószívűség.

Az erkelesek énekelve, mondókázva járták körbe az iskola termeit
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

– Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik – tartja a mondás. Igaz, hogy pénteken uzsonnaidőben nem libát ettünk, de a liba- és kacsazsírral megkent, lila hagymával ízesített kenyér forró citromos teával is ízlett mindenkinek. Késő délután az aulában a szervező 4. Z osztály egy Szent Márton életét feldolgozó verset mondott el, majd a program tetőpontjaként lámpás felvonulást rendeztünk, melyet esős idő miatt az iskola épületén belül valósítottunk meg. A felvonulás során – melyhez örömünkre sok szülő is csatlakozott – megénekeltük Szent Márton életét, daloltunk libás dalokat, mondókáztunk. A felvonulás nem csak Szent Márton emlékét őrzi, hanem a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez. Köszönjük a szülőknek akik hozzájárultak édességgel, süteménnyel a fantasztikus délutánhoz – mondta Dávid Tamásné tanító, szervező. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában