Beöltöztek

2023.11.03. 12:42

Halloween a tűzoltólaktanyában Badacsonytomajon

Nemcsak csokit, de tűzmegelőzési tanácsokat is kaptak a gyerekek a badacsonytomaji laktanyában október utolsó napján. A település óvodás és iskolás gyerekei Halloween kapcsán beöltözve járták végig Badacsonytomaj kijelölt helyszíneit, így a tűzoltólaktanyát is, és a „Csokit vagy csalunk!” felkiáltásra a tűzoltóság aznapi készenléti állománya is örömmel reagált.

Veol.hu

„Csokit vagy csalunk!”

Forrás: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

Nem szokványos rendezvény egyik helyszíne volt október harmincegyedikén a badacsonytomaji hivatásos tűzoltó-parancsnokság épülete. A település iskolás és óvodás korú csoportjai sötétedés után, a kora esti órákban az ősi kelta alapokon nyugvó, angolszász hagyománynak megfelelően járták a „Csokit vagy csalunk” ellenőrzőpontokat. A tűzoltók rendhagyó laktanyalátogatással, tűzmegelőzési tanácsokkal, gyerek méretű tűzoltó bevetési védőruhákkal, VR élményt nyújtó szemüvegekkel készültek a rémisztő gúnyába bújt, elmaszkírozott gyerekeknek.

Mivel a Halloween és a mindenszentek számos tűzveszélyes elemet hordoz magában, kiemelten tűzveszélyes időszaknak számít. A vidám ünneplő gyerekhadnak Molnár Péter tűzoltó alezredes, badacsonytomaji tűzoltóparancsnok és Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy, sajtószóvivő tartott rövid prevenciós előadást arról, hogyan tudják elkerülni a töklámpásokkal és a temetői mécsesekkel összefüggő tűzeseteket, és mit tegyenek abban az esetben, ha megtörténik a baj.

Ezt követően a gyerekek a tűzmegelőzési tanácsokkal felvértezve megnézhették a tűzoltók felszereléseit, és a járműveket - tájékoztatott a katasztrófavédelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában