Nagy bátorság

2023.11.15. 11:00

Játékosan szoktatják a vízhez a gyerekeket Ajkán

Vidáman gyűjtik a medence aljáról a kincset a kisgyermekek az Ajka Városi Óvoda Vizikék intézményegysége uszodájában. A gyakorlat közben a fejüket a víz alá teszik, ami egy óvodáskorútól nagy bátorság; megtanulják a levegőt visszatartani, fejlődik a szem-kéz koordinációjuk. Országosan is ritka, hogy egy óvodában a 3–7 éves gyermekek igényeire épült uszoda áll rendelkezésre.

Tisler Anna

Az óvodások élvezik a játékot

Fotó: Gyarmati László

Balatinczné Németh Mónika, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, hogy évtizedek óta kiválóan működik a vízhez szoktató, vízbiztonságot kialakító, az úszás alapjaival megismertető program, amelyen az Ajka Városi Óvoda tagintézményein kívül az ajkai, devecseri és a sümegi járás óvodáinak többsége is részt vesz. Az uszoda minden szükséges eszközzel felszerelt, a foglalkozásokat Horváth Rozália úszásoktató tartja. A játékos  úszótanfolyam 10 vagy 15 foglalkozásból áll. Az első két alkalmon körjátékot játszanak, merülnek, azt követi a hason és háton siklás úszólappal, majd anélkül, a lábtempó, később a láb- és kartempó elsajátítása. 

A foglalkozás tehetségkutatás is, akiről kiderül, hogy van érzéke a mozgásformához, a városi uszodában, egyesületi szinten folytathatja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában