Karácsony a Szent Donátban

2023.12.29. 20:00

A kórházi dolgozók munkáját méltatta a főigazgató

A Szent Donát Kórház dolgozóinak áldozatos munkáját méltatta Rácz Tamás főigazgató az intézmény karácsonyi ünnepségén, ahol a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola, illetve a Thuri György Gimnázium diákjai adtak ünnepi műsort.

Szabó Péter Dániel

Magas szintű betegelégedettséget ért el az intézmény, elsősorban a fekvőbeteg-ellátás területén, mondta el dr. Rácz Tamás főigazgató

Fotó: Szabó Péter Dániel

Rácz Tamás elmondta, az elmúlt években a Szent Donát Kórház kiemelkedő munkát végzett, egy olyan modern, kiskórházi tevékenységet bemutatva, ahol a minőségi szakmai munka és a hozzáadott szolgáltatási érték hozadékaként magas szintű betegelégedettséget ért el az intézmény, elsősorban a fekvőbeteg-ellátás területén. 

– Bemutattuk, hogy egy kis, vidéki kórház hogyan tud beilleszkedni a nemzeti egészségügyi ellátórendszer hatékony együtt működésébe. A covid-járvány időszaka arról is szólt, hogy együtt erősebbek vagyunk és képesek vagyunk legyőzni a nehézségeket. Köszönetet érdemelnek áldozatos munkájukért az intézmény egészségügyi dolgozói, hiszen bámulatos erőfeszítéseket tettek, hogy biztosítsák a közösség egészségét és biztonságát. Ők azok, akik a legnehezebb időkben is kitartottak, ápolták a betegeket, s vigaszt nyújtottak – emelte ki köszöntőjében a főigazgató. 

A folytatásban a Nepomuki Szent János iskola negyedik osztályosai által előadott betlehemes játékot tekinthették meg a megjelentek, majd Kizlinger Katalin tanárnővel kiegészülve a Thuri gimnázium diákjai énekelték a Csendes éj című karácsonyi dalt. A helyszínen megtudtuk, az egészségügyi intézmény jószolgálati programja keretében már több éve segíti a Máltai Szeretetszolgálat Várpalotai Csoportját. Évente több alkalommal ajánlanak fel élelmiszercsomagokat a karitatív szervezetnek, amelynek vezetője a karácsonyi ünnepség alkalmával vehetett át egy nagyobb mennyiségű adományt.  – Mintegy 150 ajándékcsomagot állítunk össze, s juttatunk el a rászoruló családokhoz minden évben az ünnepek előtt. A kórház hozzájárulása mellett a várpalotai képviselő-testülettől is kapunk támogatást ehhez, de mi magunk is több napon át gyűjtöttünk adományokat helyi élelmiszerüzletekben – mondta el kérdésünkre Kondrik Gyuláné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában